Recepten

Courgette taart met honing en franse dragon

WP_20150819_13_26_41_Pro

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex
Voor twee personen.

Gebruikte kruidensoorten:
Franse Dragon
Verder heeft u nodig:
Voor de bodem
– 250 gram speltmeel
– 100 gram bio roomboter
– snuf zout
– twee / drie eetlepels koud water
Voor de vulling:
– 3 eieren
– 100 ml slagroom
– peper en zout
– 1 kleine courgette of een halve grote
Om het af te maken:
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel water
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 of 2 eetlepels verse Franse dragon

Info:
Heerlijk; de courgette tijd. Met al die overvloed kun je heerlijk experimenteren. Hier één van mijn favorieten, die heerlijk ruikt door de honing en de dragon.

Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het meel in een kom met de in blokjes gesneden boter en het zout met je handen. Kneed tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het water tot en kneed tot een soepele bal. Leg deze zo’n half uurtje afgedekt in de koelkast.
Klop de eieren los en meng dit met de slagroom en de peper en zout. Vet een bakblik in en verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten. Giet hierin het eimengsel. Leg hier overheen de in (dunne!) plakjes gesneden courgette.

Meng de honing met het water en de olie, goed roeren! Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Verdeel het mengsel met een kwast over de courgette. Hak de Dragon grof en leg het op de vulling. Bak de schotel circa 30 minuten in de oven.