Recepten

Courgette taart met honing en franse dragon

WP_20150819_13_26_41_Pro

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex

Heerlijk; de courgette tijd. Met al die overvloed kun je heerlijk experimenteren. Hier één van mijn favorieten, die heerlijk ruikt door de honing en de dragon.
Ingrediënten:
Voor de bodem
– 250 gram speltmeel
– 100 gram bio roomboter
– snuf zout
– twee / drie eetlepels koud water
Meng het meel met de boter en het zout met je handen. Kneed tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het water tot en kneed tot een soepele bal. Leg deze afgedekt in de koelkast.
Voor de vulling:
– 3 eieren
– 100 ml slagroom
– peper en zout
– 1 kleine courgette of een halve grote
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de eieren met de slagroom en de peper en zout. Vet een bakblik in en verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten. Giet hierin het eimengsel. Leg hier overheen de in (dunne!) plakjes gesneden courgette.
Om het af te maken:
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel water
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 of 2 eetlepels verse Franse dragon
Meng de honing met het water en de olie, goed roeren! Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Verdeel het mengsel met een kwast over de courgette, Maak af met de dragon en bak ca 30 minuten in de oven.