Recepten

Oost-Indische kers soep

Foto volgt

Gebruikte kruidensoorten:
– 2 eetlepels Oost-Indische kers zaden
– enkele Oost-Indische kers bloemen
Verder heeft u nodig:
– 2 groentebouillonblokjes
– 2 aardappels
– 1 knolselderij
– 2 stuks prei
– 1 ui
– knoflook naar smaak
– Santen (kokosmelk)

Info:
Een kleurrijk heerlijk soepje!
Oost-Indische kers is zowel een pracht in de tuin als een juweeltje op je bord! Ook de zaden kunnen gegeten worden. In deze soep worden zowel de bloemen als de zaden gebruikt.

Recept:
Snij de aardappels aan blokjes. Snij de knolselderij, prei, ui en knoflook. Zet het op met 2 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat het zachtjes aan de kook komen. Doe dan de zaden en de kokosmelk er bij. Nog even doorwarmen. Direct opdienen en enkele bloemen op het soepbord er bij leggen.