Recepten

RTV-Noord recept

DSC02142

Gebruikte kruidensoorten:

– een handvol basilicumblaadjes
Verder heeft u nodig:
– 2 eetlepels pijnboompitten
– één eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
– één teentje knoflook
– Snufje zout
– Kneep sap van een biologische citroen
– Scheut goede olijfolie

Info:
Tijdens de opnames in de kwekerij voor het item ‘Mien Toentje’ op 31 juli 2015 (uitzending op 5 augustus), maakte Nieke Munning van Foodreflex (www.foodreflex.nl) het onderstaande pestorecept binnen enkele minuten met gebruik van een vijzel. Door het gebruik van de vijzel blijft het geheel wat grover. Nieke gebruikte toen vanille basilicum. Echter zijn alle soorten basilicum geschikt.

Recept:
Plet de basilicum met de pijnboompitten in de vijzel (niet te fijn)
Voeg al vijzelend:
De Parmezaanse kaas en het zout toe.
Schil en snij de teen knoflook in grove stukken en voeg toe.
Voeg de citroensap en olijfolie toe en vijzel het tot een smeuïg geheel.
De pesto is heerlijk op brood of op een toastje.