Recepten

RTV-Noord recept

Tijdens de opnames in de kwekerij voor het item ‘Mien Toentje’ op 31 juli 2015 (uitzending op 5 augustus), maakte Nieke Munning van Foodreflex (www.foodreflex.nl) het onderstaande pestorecept binnen enkele minuten met gebruik van een vijzel. Door het gebruik van de vijzel blijft het geheel wat grover.

Ingrediënten:
Een handvol basilicumblaadjes (Nieke gebruikte vanille basilicum)
2 eetlepels pijnboompitten
één eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
één teentje knoflook
Snufje zout
Kneep sap van een biologische citroen
Scheut goede olijfolie

Werkwijze:
Plet de basilicum met de pijnboompitten in de vijzel (niet te fijn)
Voeg al vijzelend:
De Parmezaanse kaas en het zout toe
Schil en snij de teen knoflook in grove stukken en voeg toe
Voeg de citroensap en olijfolie toe en vijzel het tot een smeuïg geheel
De pesto is heerlijk op brood of op een toastje.

DSC02142