Recepten

Recepten

Beste bezoekers van deze site,
Per 2020 zijn wij gestopt met de kwekerij.

Wegens blijvende klachten na een zware hersenschudding kan ik de kwekerij niet meer zo doen zoals ik zou willen.
Kwekerij ‘Lekker Groen’ heeft onze collectie overgenomen.

Wouter van der Woning van Lekker Groen: “Op zaterdag 9 mei gaat ‘Eetbare plantenkwekerij Lekker Groen’ open en bent u welkom om langs te komen. Wij zijn gevestigd aan het Baggelveld 3 te Terheijl (Nietap). De openingstijden zijn vrijdag van 13 tot 17 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur. Op www.lekkergroen.nu wordt ook hard gewerkt aan een webwinkel. Bestellingen via de webwinkel kunnen dan worden opgehaald. Mocht ophalen geen optie zijn dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing. Voor vragen kunt u mailen naar kwekerij@lekkergroen.nu”

Deze pagina zal voorlopig nog in de lucht blijven.

Bij de recepten vindt u ook recepten van www.foodreflex.nl. Voedingsdeskundige Nieke Munning zal recepten voor u bedenken, zelf maken en als het haar smaakt komen ze met foto op onze website.

Toekruid
Een toekruid wordt op het laatste moment aan het gerecht toegevoegd om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Bij langer koken of verwarmen van het kruid gaat de smaak verloren.

Wel of niet eetbaar?!
Kruiden die biologisch/ecologisch zijn gekweekt, kunt u zonder bezwaar eten. Pas echter op bij planten die ook wel voor de siertuin worden gekweekt zoals lavendel. Als tuinplant of potplant zijn ze niet geschikt voor consumptie.

Plukt u plantendelen voor het eten of een thee, pluk dan alleen daar waar de planten geen schade hebben opgelopen door bijvoorbeeld uitlaatgassen of andere negatieve omgevingsfactoren.

Vóór het gebruik van verse kruiden de te gebruiken delen afspoelen en lelijke delen verwijderen.

eten uit de tuin