Recepten

Recepten

Bij de recepten vindt u nu ook recepten van www.foodreflex.nl. Voedingdeskundige Nieke Munning zal recepten voor u bedenken, zelf maken en als het haar smaakt komen ze met foto op onze website.

Thee
Op deze website wordt het woord ‘thee’ daar gebruikt waar we het eigenlijk hebben over ’tisane’. Thee wordt bereidt uit bladeren van de theestruik. Een tisane o.a. uit blad, wortels en bloemen van kruiden. Het woord ‘thee’ is in Nederland een woord wat voor beide wordt gebruikt.
Tegenwoordig word er erg veel muntthee gedronken. In de horeca is het hiervoor gebruik om een aantal takken munt in heet water in een glas te serveren. Vaak word er ook honing bij gegeven. Hier krijgen wij veel vragen over. Vooral over of wij het ook zo drinken.
Wijzelf zetten de thee door in een theepot met één liter kokend water ongeveer 5 á 6 muntblaadjes te doen, en die een paar minuten te laten trekken. Wij gebruiken er geen honing bij, omdat deze de smaak van de munt vaak overheerst.

Toekruid
Een toekruid wordt op het laatste moment aan het gerecht toegevoegd om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Bij langer koken of verwarmen van het kruid gaat de smaak verloren.

Wel of niet eetbaar?!
Kruiden die biologisch/ecologisch zijn gekweekt, kunt u zonder bezwaar eten. Pas echter op bij planten die ook wel voor de siertuin worden gekweekt zoals lavendel. Als tuinplant of potplant zijn ze niet geschikt voor consumptie.

Plukt u plantendelen voor het eten of een thee, pluk dan alleen daar waar de planten geen schade hebben opgelopen door bijvoorbeeld uitlaatgassen of andere negatieve omgevingsfactoren.

Vóór het gebruik van verse kruiden de te gebruiken delen afspoelen en lelijke delen verwijderen.

eten uit de tuin