Recepten

Kruudmoes

Een ouderwets gerecht!

Kruiden: dille, Roomse kervel, peterselie, selderie
400 gram gort
2 liter karnemelk
250 gram gerookt spek
1 rookworst
250 gram rozijnen
50 gram boter
Stroop

Spoel de gort schoon. Doe de gort in een schaal en doe er water bij zodat de gort ruim onder staat. Laat de gort één nacht weken.
Zeef de gort, laat het uitlekken. Doe de gort in een pan en schenk de karnemelk erbij. Was de rozijnen.

Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Laat de gort ± 2 uur zachtjes koken. Doe er dan het spek, de verse worst en de rozijnen bij. Laat alles nog ± 1 uur zachtjes koken.
Snij de kruiden fijn. Haal het spek en de worst uit de pan en snij het spek in stukjes en de worst in plakjes. Doe het spek, de fijngesneden kruiden en de boter in de pan en roer alles even door. Verwarm het nog even.

Serveer de kruudmoes met plakjes worst en de stroop.