Recepten

Falafel met kruiden

falafel

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex

Home made falafel
Ik ben gek op falafel, maar dan wel echte zelfgemaakte en niet de kleffe versie van de supermarkt. Veel werk? Valt wel mee, kijk hier hoe je falafel in een handomdraai maakt.
Ingrediƫnten:
– 1 zakje gedroogde biologische kikkererwten
– bosje verse munt
– bosje verse peterselie
– bosje verse koriander
– 1 ei
– peper & zout
– eventueel andere gedroogde kruiden zoals komijn en paprikapoeder, wat je lekker lijkt!
Bereiding:
Week de kikkererwten 24 uur. Spoel ze daarna goed af en doe in een beslagkom. Voeg hierbij de rest van de ingrediĆ«nten (bewaar de helft van de munt om een lekkere saus te maken) en pureer tot een gladde emulsie met de staafmixer. Vorm van de gepureerde kikkererwten mooie falafels en leg deze op een bord. Dek het bord af en leg zo’n half uur in de vriezer. Vervolgens kun je ze in ca 3 minuten per kant lekker krokant bakken in olijfolie. Lekker met zelfgemaakte saus van yoghurt, wat peper en verse munt. Eet smakelijk!