Recepten

Falafel met kruiden

falafel

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex
Voor twee personen.

Gebruikte kruidensoorten:
– bosje verse munt
– bosje verse peterselie
– bosje verse koriander
Verder heeft u nodig:
– 1 zakje gedroogde biologische kikkererwten
– 1 ei
– peper en zout
– eventueel komijn en paprikapoeder
– yoghurt

Info:
Ik ben gek op falafel, maar dan wel echte zelfgemaakte en niet de kleffe versie van de supermarkt. Veel werk? Valt wel mee. Het is in een handomdraai gemaakt.

Recept:
Week de kikkererwten 24 uur. Spoel ze daarna goed af en doe ze in een beslagkom. Was de kruiden. Haal het muntblad van de stengels. Leg de helft van de munt apart. Hak de kruiden fijn. Voeg de kruiden, het ei en wat peper en zout toe aan de kikkererwten. Wil je wat meer smaak, voeg dan komijn en paprikapoeder toe. Pureer het geheel tot een gladde emulsie met de staafmixer. Vorm van het gepureerde kikkererwtenmengsel mooie falafel balletjes en leg deze op een bord. Dek het bord af en zet het zo’n half uur in de vriezer. Hak de rest van de munt fijn en lepel ze door de yoghurt en voeg wat peper toe. Bak de falafel in circa 3 minuten per kant mooi krokant in olijfolie. Lekker met de zelfgemaakte yoghurtsaus.