Recepten

Basilicumrecept

basilicumrecept

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex

Quinoa ovenschotel met aubergine
Heerlijke ovenschotel met sappige aubergine. Echt een aanrader als je een lichte maar speciale maaltijd wil maken.
Ingrediƫnten:
– 250 gram quinoa
– 2 aubergines
– 3 tomaten
– 1 prei
– 1 pakje tomatenblokjes
– knoflook
– peper & zout
– parmezaanse kaas
– verse basilicum
– olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in plakken van ca een halve cm en gril deze in porties in een pan met een beetje olijfolie, peper & zout. Leg apart. kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Als de aubergine plakken klaar zijn bak je nog kort de prei in stukjes gesneden even in de zelfde pan in een scheut olijfolie. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in plakken. Voeg als de quinoa klaar is hierbij de tomatenblokjes, de prei, de knoflook en wat peper en zout.Goed mengen en schep dan een een bodem in een ovenschaal. Leg hierop plakjes gegrilde aubergine en tomaat, vervolgens weer een laagje quinoamengsel. Ga zo door tot het op is, eindig met de aubergine. Strooi hier nog een laagje Parmezaanse kaas overheen en zet een half uur in de oven. Strooi er royaal basilicum overheen als je het uit de oven haalt. Eet smakelijk!