Recepten

Ovenschotel met aubergine en basilicum

basilicumrecept

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex
Voor twee personen.

Gebruikte kruidensoorten:
– basilicum (b.v. ‘Genovese’)
Verder heeft u nodig:
– 250 gram quinoa
– 2 aubergines
– 5 tomaten
– 1 prei
– knoflook
– peper & zout
– Parmezaanse kaas
– olijfolie

Info:
Heerlijke ovenschotel met sappige aubergine. Echt een aanrader als je een lichte maar speciale maaltijd wil maken.

Recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in plakken van circa een halve cm en gril deze in porties in een pan met een beetje olijfolie, voeg wat peper en zout toe. Als de aubergine plakken beginnen te geuren en een bruin randje krijgen, leg ze dan op een bord.
Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de prei in stukjes. Als de aubergine plakken klaar zijn bak je nog kort de prei in de zelfde pan met een scheut olijfolie. Snij de knoflook fijn. Snij twee tomaten in plakjes en drie tomaten in blokjes. Voeg als de quinoa klaar is hierbij de tomatenblokjes, de prei, de knoflook en wat peper en zout. Goed mengen. Schep dan een laagje in een ovenschaal. Leg hierop plakjes gegrilde aubergine en de plakjes tomaat, vervolgens weer een laagje quinoa mengsel. Ga zo door tot het quinoa mengsel op is, eindig met de aubergine en tomaten plakjes. Strooi hier nog een laagje Parmezaanse kaas overheen en zet de schaal een half uur in de oven. Strooi er royaal basilicum overheen als je het uit de oven haalt. Eet smakelijk!