Kruiden
Apothekersroos
Argentijnse munt
Arnica (valkruid)
Basilicum 'Genovese'
Basilicum 'Greco a Palla'
Basilicum 'Siam Queen'
Basilicum ‘Blue Spice’ (Vanille basilicum)
Benargie (vast komkommerkruid)
Berglook, grote
Bergmunt, Amerikaanse
Bergsteentijm (Satureja calamintha)
Bergsteentijm, bont 'Variegata'
Bergsteentym (Cal. syl. Menthe)
Bergthee, gouden
Bergthee, Griekse
Bergvenkel
Betonie
Bieslook, middel grove
Blonde Koreaanse munt ‘Golden Jubilee’
Bonenkruid (Bergbonenkruid)
Citroenblad, Australisch
Citroengras, Oost Indiaas
Citroenkruid
Citroenmelisse
Citroenverbena (Verveine)
Daslook
Dille
Dovenetel, gevlekte 'Pink Pewter'
Dragon, Franse
Dragon, Mexicaanse
Duizendblad
Gamander
Geurgeranium's
Goudsbloem
Grasanjer 'Duftwolke'
Heemst
Hysop
Ijzerhard
Ijzerhard, blauw
Indianenbieslook
Japanse munt (Shiso)
Japanse Thee-hortensia 'Oamacha'
Jiaogulan (onsterfelijkheidskruid of ‘kronkelende klimorchidee’)
Juffertje in 't groen
Keizers mint
Kenikir (Cosmos)
Kerrieplant
Kervel, echte
Kervel, Roomse
Knoflookbieslook (Chinese bieslook)
Kogelamarant
Komkommerkruid
Koriander (Ketoembar)
Koriander, Vietnameze
Laurier
Lavendel, echte
Lavendel, oreganolavendel
Lieve Vrouwe Bedstro
Limoenklaver
Look, pijplook
Madeliefje
Maggi (Lavas)
Maggi, Schotse maggi (zeelavas)
Majoraan
Marjolein
Mekka balsem
Mierikswortel
Mierikswortel, bonte
Mitsuba
Moederkruid
Oost Indische Kers
Oregano 'Compactum'
Oregano (wilde Marjolein)
Oregano, gouden
Oregano, Griekse
Peterselie, krul
Peterselie, platte
Pimpernel, kleine
Rode spoorbloem (valeriaan)
Rozemarijn
Salie
Salie ‘Berggarten’
Salie, Cassis
Salie, kleverige
Salvia 'Royal Bumble'
Scharlei
Tijm, citroen (kruipend)
Toronjil morado (Purpermelisse)
Tripmadam
Tym, rozengeurtym
Tym, Caraway
Tym, Duitse Winter
Tym, grote
Tym, sinaasappel
Venkel, brons 'Smokey'
Venkel, wilde
Vijf-in-een-kruid
Viooltje, driekleurig
Vrouwenmunt (Balsemwormkruid)
Zoethoutgras
Zonnehoed, rode

Kruiden

Kruiden zijn planten die worden gebruikt om smaak en geur aan gerechten te geven. Zowel gedroogd als vers staan ze in menig keuken. Door de kookprogramma’s op de televisie, maar zeker ook doordat veel mensen bewuster willen eten, is er momenteel een groter aanbod van verse kruiden. In iedere supermarkt zijn verpakte kruiden te koop. In tuincentra staan de mooiste planten te kust en te keur.

Het koken met nieuwe of herontdekte keukenkruiden is een inspiratie voor (amateur)koks.

In elke tuin of op elk balkon is wel een plek voor kruiden te realiseren. Een beetje uit de wind, een lekker zonnetje en geregeld water zorgt voor heerlijke eigen smaakmakers. En wat is er dan leuker dan zelf kruiden zaaien of stekken? Op internet is hier veel informatie over te vinden.

Bezoek eens een kruidentuin en verbaas u over het grote aanbod, de mooiste gevormde planten, de geuren en natuurlijk de smaken! En wat dacht u van de aantrekkingskracht op de vele vlinders en bijen?! Een ontdekkingstocht!

Nog niet al onze kruidensoorten staan op deze website. We vullen het binnenkort aan.

Het beeld is van Gert Bakker die bij ons met beelden van betonijzer heeft geëxposeerd.

‘Bloemen in ‘t Veld’ Een kunstproject van keramiste Petra Paap i.s.m. kinderen van Den Horn en Noordhorn

Beeld van Luuk Vonk die in onze kwekerij exposeerde.