Recepten

Muntsaus

Foto volgt

Gebruikte soorten:
Munt (soort naar keuze), bijvoorbeeld Marokkaanse
Zout
Suiker
Lepel heet water
Scheutje witte wijnazijn
Mayonaise (optioneel)

Info:
In plaats van suiker kunt u ook een ander ‘zoetje’ kiezen. Zie ‘Zoetjes’ onder het kopje ‘Thee’.
U kunt ook de mayonaise weg laten. Probeer maar uit wat u het lekkerst vindt.
Lekker bij een salade, vlees of als dip.

Recept:
Hak 3 blaadjes munt (zonder steel) fijn. Doe daar een lepel heet water overheen en roer door zodat de smaak van de munt vrij komt. Laat even afkoelen. Voeg er dan een snufje zout en een theelepeltje suiker aan toe. Roer er dan een theelepel azijn en een volle eetlepel (of meer) mayonaise aan toe en roer goed door. Zet het een uurtje in de koelkast voor gebruik.