Recepten

Basilicumolie

Foto volgt

Gebruikte kruidensoorten:
– basilicum (blaadjes)
– paar takjes basilicum voor decoratie in de fles
Verder heeft u nodig:
– zout
– olijfolie

Info:
Wij zijn erg fan van basilicum. Vooral de Griekse potbasilicum met zijn kleine blaadjes heeft zoveel geur en smaak dat wij deze al jaren zaaien. Om ook in de winter van dit kruid te kunnen genieten zou je het kunnen verwerken in olie.

Recept:
Leg een laag blaadjes in een pot met wijde hals. Bijvoorbeeld een afsluitbare weckfles. Strooi daar een laagje zout op. Herhaal de laag blaadjes en het zout een aantal keren. Vul dan de weckfles af met een goede olijfolie. Sluit de weckfles en zet het een paar dagen in de koelkast. Schud de olie iedere dag een keer om. Zeef dan het geheel en doe de olie in een mooie fles. Doe er voor ‘de mooi’ nog een paar takjes met basilicum in. Bewaar de fles op een donkere plek.