Thee

Zomerse bloementhee

Foto volgt

Gebruikte soorten:
Een bijzonder lekkere én kleurrijke thee zetten wij van de volgende bloemen:
Bloemblaadjes van de rode Zonnehoed.
Bloemblaadjes van de goudsbloem.
Gedroogde rozenblaadjes.
Bloemetjes van tijm.
Bloemen van munt, bijvoorbeeld van de citroenmunt of de ‘Hillary’s Sweet Lemon’.

Info:
Van de rozenblaadjes gebruiken we in dit recept de gedroogde bloemblaadjes. Dit omdat de rozen niet op hetzelfde moment bloeien als de andere soorten. Het drogen gaat heel eenvoudig: zodra u op een droge, zonnige dag ziet dat de roos helemaal open is pakt u de bloemblaadjes van de knop af. Ze laten dan makkelijk los. Leg de blaadjes een stukje uit elkaar op een stukje keukenrol in huis op de vensterbank. Draai ze een keer per dag om. Binnen één week zijn ze kurkdroog. Bewaar ze in een papieren zak of een afgesloten pot in een donkere kast. Staan ze te licht, verliezen ze snel hun kleur.

Recept:
De hoeveelheid per soort is erg afhankelijk van uw smaak. Wilt u nog wat meer smaak, kunt u nog lavendelbloemen toevoegen. lekker mee experimenteren!