Thee

Zoetjes

Foto volgt

Gebruikte soorten:
Roomse kervel, Myrrhis odorata
Groot Kaasjeskruid, Malva sylvestris ssp. Mauritanica
Japanse Thee-hortensia ‘Oamacha, Hydrangea serrata ‘Oamacha’
Zoethoutgras, Acorus gramineus ‘Licorice’
Bronsvenkel, Foeniculum vulgare var. dulce
Wilde venkel, Foeniculum vulgare

Info:
Zoals wij al eerder aangaven, gebruiken wijzelf geen suiker, honing of andere zoetstof in de thee. Mocht u toch de thee iets zoeter willen, kunt u het onderstaande toepassen (wij geven soorten aan die wijzelf verbouwen. Uiteraard zijn er nog meer soorten die u kunt gebruiken).

Recept:
– Een stukje blad of een gekneusd zaadje van de Roomse kervel.
– Een stukje blad of bloem van het Grote Kaasjeskruid.
– Het gedroogde en verkruimelde blad van de ‘Japanse Thee-hortensia ‘Oamacha’.
– Een stukje van het blad van het Zoethoutgras.
– Het gekneusde zaad van Venkel.

Mochten wij nog meer tips hebben, dan vullen wij dit lijstje verder aan.