Groe(n)tjes

Groe(n)tjes

Groenteplantjes

Vanaf 2018 gaan wij minder groenten opkweken. Dit doordat onze ruimte en tijd beperkt is. Onze hoofdzaak ligt bij het kweken van kruiden. Begin 2018 vallen de groenten onder het kopje ‘overig’. Tegen het begin van het nieuwe seizoen meer hierover.

Al jaren verbouwen wij een deel van de groenten die wij eten. Een strook van de kwekerij was in het begin afgescheiden van het kruidendeel. Bezoekers, die vroegen ook dat deel te mogen bekijken, kwamen steeds vaker met de vraag of wij zowel de groenteplantjes als ook de klare groenten verkochten. Twee jaar geleden zijn wij begonnen met de verkoop in mei en juni van groenteplantjes onder de noemer ‘Groe(n)tjes’. En in de loop van het jaar als wij een overschot hebben van b.v. slasoorten, gaan klanten ook regelmatig met de dan voor consumptie volgroeide groenten naar huis.
Op de kwekerij zult u ook soorten vinden die wij niet als groenteplantje verkopen. Door diepere wortelgroei, zoals van b.v. wortelsoorten groeien zij niet goed in potjes. Wel zijn wij altijd op zoek naar soorten die wel voor verkooppotjes geschikt zijn. Onder de mini-groenten komen steeds meer nieuwe varianten hiervoor.

Vooral door de stimulans van onze kinderen zijn we steeds meer bijzondere soorten gaan kweken. In het vroege voorjaar zijn wij met onze vrijwilligers dagen zoet met het verspenen van de dan nog mini plantjes.
Het is heerlijk om aan het eind van de middag de kwekerij op te lopen en dan van alles te plukken wat een uurtje later op onze borden ligt!