Recepten

Radijsjes met kruiden

WP_radijsjesPro

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex.

Radijsjestijd!
Heerlijk weer verse radijsjes uit de tuin eten! Maar wat kun je daar nou nog meer mee doen dan rauw opsnoepen of door een salade te doen. Probeer eens één van deze recepten:

Stamppot radijsjes:
Nodig:
– een stuk of 6 grote aardappelen
– twee bossen radijsjes (inclusief loof)
– een grote hand vol verse kervel of eventueel peterselie
– fêta
– peper en zout
– vlees /vis naar wens, bijvoorbeeld gerookte kip of makreel
Bereiding:
Schil en kook de aardappels 20 minuten. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakken. Snijd het loof ook in dunne reepjes.
Giet de aardappels af en bewaar een grote beker van het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn en maak er met behulp van het kookvocht, peper en zout een gladde puree mee. Meng hier doorheen de radijsjes, het loof, eventueel het vlees of vis, de helft van de kervel en de fêta. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de kervel.

WP_radijsjessausaardappelPro

Romige radijsjes saus voor over aardappels of zomaar, op bijvoorbeeld een toastje.
Nodig:
– 1 bos fijngesneden radijsjes zonder loof (die kun je weer gebruiken om soep mee te maken)
– 1 tl verse geraspte mierikswortel
– 1 bosje verse peterselie, gesneden
– 500 gram uitgelekte kwark (hangop)
– olijfolie
– peper en zout
– eventueel een kleine beetje vers gesneden rode peper
– scheut versgeperst citroensap
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar en klaar!

Op de foto heb ik deze saus gebruikt om gepofte aardappels mee te vullen. Lekker met verse spinazie en een zacht gekookt eitje.