Recepten

Stamppot radijsjes

WP_radijsjesPro

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex.
Voor twee personen.

Gebruikte kruidensoorten:
– een grote hand vol kervel
– eventueel peterselie
Verder heeft u nodig:
– een stuk of 6 grote aardappelen
– twee bossen radijsjes (inclusief loof)
– fĂȘta
– peper en zout
– vlees /vis naar wens, bijvoorbeeld gerookte kip of makreel

Info:
Heerlijk weer verse radijsjes uit de tuin eten! Je kan zeker nog meer mee doen met radijsjes dan rauw opsnoepen of door een salade te doen.

Recept:
Schil en kook de aardappels 20 minuten. Snijd ondertussen de gewassen radijsjes in dunne plakken. Snijd het loof ook in dunne reepjes.
Giet de aardappels af en bewaar een grote beker van het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn en maak er met behulp van het kookvocht, peper en zout een gladde puree mee. Meng hier doorheen de radijsjes, het loof, eventueel het vlees of vis, de helft van de kervel en de fĂȘta. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de kervel.