Recepten

Pimpernel eitjes

WP_pimpernelrecept_Pro

Een recept van Nieke Munning van Foodreflex.
Voor twee personen.

Gebruikte kruidensoorten:
– handje verse pimpernel
Verder heeft u nodig:
– eieren (zoveel als je wilt maken)
– scheutje olijfolie
– volle eetlepel yoghurt of mayonaise
– peper en zout
– citroen sap
– kerrie (optioneel)

Info:
Als het voorjaar in onze tuin weer volop is begonnen, gebruiken we veel daslook. De rabarber komt eraan en de pimpernel staat er weer fris en fruitig bij. Tijd voor wat lekkere dingetjes met dit mooie kruid met zijn frisse komkommersmaakje.

Recept:
Kook de eieren hard in 10 minuten, laat schrikken en pel ze. Snijdt ze in de lengte doormidden en haal het eigeel eruit. Haal eventueel een klein stukje van de buitenkant van het ei weg, zodat het ei-deel mooi blijft liggen. Prak het eigeel fijn in een kommetje met een vork. Haal de pimpernel blaadjes van de stelen. Hou een paar pimpernel blaadjes achter voor de garnering, hak de rest eventueel fijn. Meng alle ingrediƫnten. Breng op smaak zoals jij het lekker vindt, voeg eventueel nog wat kerrie toe. Vul de eierhelften weer met dit mengsel en strooi er een paar pimpernel blaadjes overheen. Proef het voorjaar!