Agenda

Kleine Meeden is nu gesloten.

Agenda kruidenkwekerij ‘Kleine Meeden’ 2018

Vanaf vrijdag 27 april zijn wij op vrijdag en zaterdag open van 11 tot 17 uur of op afspraak.

Vrijdag 27 april 2018:
Opening nieuw tuinseizoen

Zondag 29 april:
Plantjesmarkt Hortus Haren. Op het terrein van de Hortus vindt u deze dag een scala aan standhouders van 10 tot 17 uur. Er is deze dag een gereduceerd toegangstarief voor de bezoekers; volwassenen 4,- Euro, kinderen 2,- Euro. Parkeren is gratis.

Donderdag 10 mei:
Plantjesmarkt op Hemelvaartsdag bij Nienoord Leek. Op deze altijd gezellige en druk bezochte markt bij het informatiecentrum, vindt u het mooiste plantmateriaal en allerlei tuingerelateerde zaken. Open van 10 tot 16 uur.

Zaterdag 12 mei:
Huisvlijtdag op de kwekerij met om 10.30 de opening van de expositie ‘Uut de tied’.

‘Uut de tied’
Een naar het Groninger Westerkwartiers vertaalt woord van het begrip: ‘uit de tijd’. Het verhaalt over de dood. De tijd van leven voorbij.
De foto’s zijn gemaakt door Heleen Goutbeek en Elly Hummel. Beide verzamelen datgene waarbij ze het gevoel hebben dat de tijd, op het moment van de ontmoeting, even stil staat. Momenten van verwondering. Lucie Pakes vertaalde dat gevoel en het leven en de dood van deze dieren in het Westerkwartiers.
Op kruidenkwekerij Kleine Meeden zijn de dieren (met uitzondering van de hommel) gevonden. De schoonheid van deze dieren inspireerden de fotograven tot deze kleine expositie.

Wij nodigen u van harte uit om de opening van de expositie bij te wonen. Lucie Pakes zal, op haar eigen wijze, de gasten uitnodigen haar te volgen langs de doorkijkjes naar de andere wereld. De schoonheid van deze dieren, ook al is hun leven geëindigd, vertellen hun verhaal in dichtvorm. Hun verleden laat een onuitwisbare indruk na in de geschiedenis.

Zondag 20 mei
Plantjesmarkt.
We zijn te gast deze dag bij ‘De Tuinen van Weldadigheid’ in Veenhuizen van 11 tot 17 uur.
Hospitaallaan 48, 9341 AH Veenhuizen.

Zaterdag 9 juni (Wij doen dit weekend alléén de zaterdag mee!)
Groei en Bloei dag afdeling Groningen van 10 tot 17 uur.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni
Groei en Bloei dagen Landelijk van 10 tot 17 uur.

Zondag 12 augustus
Zomermarkt.
Bij Olie-en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde is een gezellige en altijd druk bezochte markt. Vooral een leuk uitje voor de vele fietsers die deze regio bezoeken.

Zaterdag 29 september
Sluiting tuinseizoen.
Zoals al jaren is de opbrengst van deze dag voor een goed doel. Dit jaar hebben wij gekozen voor het Brandwondencentrum voor kinderen.