Agenda

Op dit moment is de kwekerij gesloten. We zien u graag weer vanaf eind april 2020.
We hebben nog een extra uitje voor u:
Zaterdag 12 oktober zijn wij bij een hele gezellige markt bij ‘De Baggelhof’ in Terheyl. Deze biologische vruchtbomenkwekerij is een Pareltje! Samen met een aantal andere standhouders vindt u ons van 10 tot 17 uur aan het Baggelveld 2. U bent van harte welkom!

Binnenkort de agenda voor 2020.

Agenda 2019.

Zondag 14 april
Plantjesmarkt Hortus Haren. Op het terrein van de Hortus vindt u deze dag een scala aan standhouders van 10 tot 17 uur. Er is deze dag een gereduceerd toegangstarief voor de bezoekers; volwassenen 4,- Euro, kinderen 2,- Euro. Parkeren is gratis.

Vrijdag 26 april
Opening tuinseizoen bij Kleine Meeden.

Zaterdag 11 mei
Huisvlijtdag op de kwekerij.
Vanaf 11 uur kunt u terecht bij verschillende standhouders met in hun kraam een weldaad voor de uitwendige en inwendige mens!

Bovenstaande foto is gemaakt door Heleen Goutbeek tijdens de Huisvlijtdag van 2018.

Zondag 19 mei
Eetbare plantjesmarkt.
We zijn te gast deze dag bij ‘De Tuinen van Weldadigheid’ in Veenhuizen van 11 tot 17 uur. Hospitaallaan 48, 9341 AH Veenhuizen.

Donderdag 30 mei
Plantjesmarkt op Hemelvaartsdag bij Nienoord te Leek. Op deze altijd gezellige en druk bezochte markt bij het informatiecentrum, vindt u het mooiste plantmateriaal en allerlei tuingerelateerde zaken. Open van 10 tot 16 uur.

Zaterdag 15 juni
Groei en Bloei dag Landelijk van 10 tot 17 uur (Wij doen dit weekend alléén de zaterdag mee!).
Op deze dag is kaasmaakster Berdien Buist uit Den Horn aanwezig om haar kaas te promoten!

Zaterdag 13 juli Kwekerijen-dag
Op deze dag zijn van 10.00 tot 17.00 uur een aantal kwekerijen, waaronder Kleine Meeden, open in onze prachtige streek ‘Het Westerkwartier’.
Het thema is “Biodiversiteit in de tuin”. De deelnemende kwekerijen willen laten zien wat er allemaal leeft in hun tuin en hoe je de biodiversiteit in je eigen tuin kunt vergroten door meer rekening te houden met planten, dieren, vogels en insecten. Er zijn rondleidingen door de tuin en kwekerij en u kunt een kijkje in de kas nemen. Natuurlijk is het mogelijk om planten te kopen en een kopje koffie of thee te drinken.
De open dag wordt mede georganiseerd door Erven & Tuinen Westerkwartier. Dit project is bedoeld voor ‘boeren en buitenlui’, die aan de slag willen met hun erf en tuin. Voor deelnemers is er na het volgen van een workshop subsidie voor streekeigen beplanting en bijen – en vlinderplanten. Meer informatie op www.erventuinenwesterkwartier.nl.

Waar kunt u naar toe?

De Groene Gast, Jouwerweg 2 te Lucaswolde www.degroenegast.nl
Kleinschalige kwekerij waar de planten met respect voor de natuur worden gekweekt. De bezoektuin van 8000 m2 is het resultaat van bijna 20 jaar natuurlijk beheer.

Ninabel, Hoge Tilweg 47 te Boerakker www.ninabel.nl
Gespecialiseerd in het kweken van vaste planten voor vlinders en wilde bijen. Er wordt op een volledig biologische en duurzame manier gewerkt en de voorbeeldtuin is 13 juli open.

De Baggelhof, Baggelveld 2 Nietap www.baggelhof.nl
Biologische kwekerij, de plek voor oude fruitrassen, geënte walnoten, abrikozen, perziken en diverse bessenstruiken. Ook geschikt voor voedselbos. We nemen de tijd voor een goed advies!

Bij Kleine Meeden zijn er rondleidingen op verzoek en is het dit jaar aangelegde veld met bloemen voor allerlei insecten en andere dieren toegankelijk.

Zaterdag 20 juli
Groei en Bloei dag afdeling Groningen van 10 tot 17 uur (Wij doen dit weekend alléén de zaterdag mee!).

Zaterdag 28 september
Sluiting tuinseizoen.
Zoals al jaren is de opbrengst van deze dag voor een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor de Hersenstichting. Ook het koffie geld van dit tuinseizoen gaat naar dit doel.