Agenda

Op dit moment is de kwekerij gesloten. We zien u graag weer vanaf eind april 2019!

Hier onder vindt u de agenda van 2018.
Vrijdag 27 april 2018:
Opening nieuw tuinseizoen

Zondag 29 april:
Plantjesmarkt Hortus Haren. Op het terrein van de Hortus vindt u deze dag een scala aan standhouders van 10 tot 17 uur. Er is deze dag een gereduceerd toegangstarief voor de bezoekers; volwassenen 4,- Euro, kinderen 2,- Euro. Parkeren is gratis.

Donderdag 10 mei:
Plantjesmarkt op Hemelvaartsdag bij Nienoord Leek. Op deze altijd gezellige en druk bezochte markt bij het informatiecentrum, vindt u het mooiste plantmateriaal en allerlei tuingerelateerde zaken. Open van 10 tot 16 uur.

Zaterdag 12 mei:
Huisvlijtdag op de kwekerij met om 10.30 de opening van de expositie ‘Uut de tied’.
Vanaf 11 uur kunt u terecht bij verschillende standhouders met in hun kraam een weldaad voor de uitwendige en inwendige mens!

Bovenstaande foto is gemaakt door Heleen Goutbeek tijdens de Huisvlijtdag.

Van 12 mei tot en met 30 juni is er een expositie op de kwekerij. De kaarten over deze expositie blijven na 30 juni nog verkrijgbaar.

‘Uut de tied’
Een naar het Groninger Westerkwartiers vertaalt woord van het begrip: ‘uit de tijd’. Het verhaalt over de dood. De tijd van leven voorbij.
De foto’s zijn gemaakt door Heleen Goutbeek en Elly Hummel. Beide verzamelen datgene waarbij ze het gevoel hebben dat de tijd, op het moment van de ontmoeting, even stil staat. Momenten van verwondering. Lucie Pakes vertaalde dat gevoel en het leven en de dood van deze dieren in het Westerkwartiers.
Op kruidenkwekerij Kleine Meeden zijn de dieren (met uitzondering van de hommel) gevonden. De schoonheid van deze dieren inspireerden de fotografen tot deze kleine expositie.

Zondag 20 mei
Eetbare plantjesmarkt.
We zijn te gast deze dag bij ‘De Tuinen van Weldadigheid’ in Veenhuizen van 11 tot 17 uur.
Hospitaallaan 48, 9341 AH Veenhuizen.

Zaterdag 2 juni
Gluren bij de Buren! Een initiatief uit de regio. Van 10 tot 17 uur zijn er vele adressen geopend voor bezoekers in Midwolde, Lettelbert, Oostwold, de Poffert, Enumatil en Den Horn. De organisatie is in handen van het bestuur van Dorpsbelangen Lettelbert.

Zaterdag 9 juni (Wij doen dit weekend alléén de zaterdag mee!)
Groei en Bloei dag afdeling Groningen van 10 tot 17 uur.

Zaterdag 16 en zondag 17 juni
Groei en Bloei dagen Landelijk van 10 tot 17 uur.

Zondag 12 augustus
Zomermarkt.
Bij Olie-en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde is een gezellige en altijd druk bezochte markt. Vooral een leuk uitje voor de vele fietsers die deze regio bezoeken.

Zaterdag 29 september
Sluiting tuinseizoen.
Zoals al jaren is de opbrengst van deze dag voor een goed doel. Dit jaar hebben wij gekozen voor het Brandwondencentrum voor kinderen.